Facebook Реклама

Защо Facebook рекламата е един от най-могъщите инструменти за развитието и популяризирането на Вашия бизнес?

През последните няколко несъмнено Facebook се наложи като платформа, предпочитана от милиарди хора по света. По последни данни Facebook ежедневно се използва от над милиард и петстотин милиона души по целия свят. Над 70% от потребителите прекарват средно от четири до шест-седем часа в платформата. Средностатистическият човек влиза във Facebook по над 20 пъти на ден.

Благодарение на това, Facebook е една от най-могъщите платформи за реклама. Но защо по-точно е така? Когато всеки един потребител си направи профил в мрежата, той се съгласява с общите условия на сайта. Съответно му позволява да следи и записва всяка една активност в платформата. Facebook събира и разделя хората на аудитории по над 5000 точки. Благодарение на тях, различните аудитории могат да бъдат сигментирани от нас в зависимост от това какви са нашите цели и кои хора са най-подходящи да видят рекламите на нашия бизнес. Защото въпреки, че във Facebook има над милиард и петстотин милиона души, не всички от тях могат да бъдат наши клиенти. Тук идва една от най-силните страни на Facebook – именно сигментацията на аудиториите, така че нашата реклама да бъде показана на възможно най-заинтересованите потребители, които съответно да направят действието, което желаем – било то покупка на продукт или услуга, абониране и прочие. Друга силна страна на рекламите във Facebook е това, че те дават ясен и точен отчет относно това за какво сме изхарчили парите и какви резултати сме придобили.

Благодарение на тези отчети можем на по-късен етап да оптимизираме рекламата така, че тя да се показва на още по-точните хора. Благодарение на подробен анализ от събраните данни ние можем да добием по-голяма яснота кои реклами се продава и кои текстове, изображения и видеа са по-успешни. На базата на това ние можем да комбинираме всички тези успешни видеа, изображения и текстове, чрез което да подобрим нашата реклама. За разлика от конвенционалните методи като радио, телевизия, вестници и билбордове, тук имаме съвсем ясна представа къде отиват парите ни, колко клиенти сме събрали от дадена реклама и какви са печалбите ни. Друг плюс на Facebook рекламата е, че тя несъмнено популяризира

Вашия бранд, с което изграждате стабилно онлайн присъствие. А онлайн присъствието в днешно време е изключително важно и вече не е лукс, а е задължително. С няколко думи – Facebook е една от най-добрите и успешни платформи за реклама, които съществуват в момента. Естествено, създаването на рекламна кампания е дълъг и сложен процес, който не е за всеки и не всеки бизнес може да се възползва от Facebook рекламата. Затова, ако се чудиш дали твоят бизнес би имал полза от това да рекламира във Facebook или пък искаш да стартираш рекламна кампания, с която да придобиеш нови клиенти и да достигнеш нови пазари, можеш да се запишеш за нашата безплатна консултация и ние ще се свържем с теб, за да обсъдим по-подробно какво можем да направим за теб и дали Facebook рекламата е подходяща за твоя бизнес.