fbpx
BulgarianEnglishGerman
BulgarianEnglishGerman

Да пестиш от реклами

Да пестиш от реклами

Да пестиш от реклами е все едно да махнеш батерията на часовника, за да спестиш време!

Преди известно време видях тази мисъл, не знам на кого е и не съм си правил труда да проверя, но тази мисъл ме грабна, защото е толкова точна, че няма и накъде повече..

В моя опит с клиенти, тоест – собственици на бизнес, за съжаление често се сблъсквам с този проблем, който е породен главно от невежество и абсолютно неосъзнаване на ситуацията.

Никога не съм разбирал бизнесите, които инвестират огромни средства в стока, помещение, изграждане на уеб сайт и всичко останало, но не инвестират достатъчно в реклама или по-точно се опитват да спестят пари от рекламите си. ХАХА, та нали от рекламите идват приходите?

„И без пари да го даваш никой няма да го вземе, защото никой няма да знае!“ Още една мисъл, която си нямам на представа кой я е казал..

С други думи казано – да пестиш от реклама е все едно сам да си ограничиш печалбите..

Колкото повече хора знаят за твоя бизнес, за това какво предлагаш – без значение какво – толкова повече продажби ще имаш.. Звучи супер елементарно и всъщност е такова, само че огромна част от бизнеса не го осъзнава и най-често използваните извинения са нещо от сорта на – “еее, ама аз не съм голям бизнес, че да си позволя реклама“. Ами да, не си и никога няма да станеш с този начин на мислене. Винаги ще си малък бизнес, докато в един момент конкурентите не те изядат и след това дори няма и да си бизнес.

Нека вземем за пример голяма и на всички ни известна компания като Кока-Кола. Че кой не знае за Кока-Кола?

Само че, въпреки че няма някой, който да не знае за Кока-Кола, те никога, НИКОГА не са спирали да рекламират.. И защо е така?

Ами, много е просто – за да не ги забравим! Въпреки, че са супер известна марка във всяко кътче на света, те и за миг не си позволяват да спестят от реклама, защото знаят, че рекламата е всичко. Без реклама продажбите намаляват, докато в един момент вече са недостатъчни, за да поддържат компанията.

Да, няма да им се отразят зле няколко десетки милиона в повече на година, спестени от реклама, но те са достатъчно разумни, за да знаят, че тези няколко десетки милиона, които харчат за реклама, всъщност се превръщат в стотиците милиони печалба на компанията!

И така, нека се върнем на пестенето от реклама. Според вас щом Кока-Кола не може да си позволи да пести от реклама, Вие като малък бизнес, чиято аудитория е ограничена до няколко стотин или хиляди души, разумно ли е да пестите от реклама?

Разумно ли е да инвестирате хиляди евро в стока, изработка на уеб сайт, в наеми на офиси и магазини и накрая да спестите от реклама?

През 2020г. всеки 5-ти човек се опитва да стартира бизнес, да предлага всякакви услуги на пазара. Тоест, каквото и да си наумиш да правиш, бъди сигурен, че вече имаш конкуренция в лицето на още стотици или хиляди бизнеси като твоя и тук въпроса е – как хората, клиентите ще дойдат при теб? Как ще научат за теб? Ами, със сигурност няма да е с пестене от реклама!

За да не превръщам тази кратка статия в роман, се постарах съвсем опростено да напиша най-основното за пестенето от реклама.. Друг е въпросът къде и как рекламният бюджет се изразходва така, че да бъде ефективен, но това ще оставя за по-следваща статия.

Аз съм Диян Петров от DP ONLINE PROMO.

Благодаря, че прочете това и до скоро!

Сподели с приятел

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram

Виж още