fbpx
BulgarianEnglishGerman
BulgarianEnglishGerman

Как да привлечем клиенти за бизнеса си

КАКВО Е НЕОБХОДИМО ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА КЛИЕНТИ Успеха на твоя бизнес се крие в добрата реклама dponlinepromo рекламна агенция германия FACEBOOK РЕКЛАМА Рекламна агенция в Германия Бизнес в Германия DPONLINEPROMO DP ONLINE PROMO БИЗНЕС ГЕРМАНИЯ РЕКЛАМА

Здравейте! Аз съм Диян Петров, собственик на DP ONLINE PROMO и в следващите редове ще ви кажа какви методи може да използвате, за да подобрите представянето на Вашия бизнес.

Това, без съмнение, е много често задаван въпрос и отговорите са строго индивидуални за всеки един бизенес, но има няколко основни неща, които може да направите и да видите резултатите в близко бъдеще. И така, без да губим повече време, нека да започваме!

1 Направете си УЕБСАЙТ.

Уеб сайтът е задължителен за всеки един собственик на бизнес, който има намерение да се развива в бъдеще, без значение в каква ниша и тук бързам да кажа, че наистина няма значение какъв бизнес имаш. Дали е ресторант, бар, кафе, фризьорски салон, масажи, рисуване и прочие, физически бизнес или е онлайн магазин за услуги като почистване, разхождане на домашни любимци, строителство и така нататък.

Сайтът има много предимства и някои от тях са психологически, а други изцяло функционални.

По този начин първо твоят бизнес изглежда много по-сериозно в очите на твоите потенциални клиенти и така има много по-голям шанс да ти се доверят.

Друго предимство е, че цялата информация, която е нужна на клиента, се намира на едно място и е 24/7 достъпна за този, който търси услугите или продуктите, които предлагате. Така може подробно да се запознае с всичко, което го интересува и да вземе адекватно решение.

Друг много важен момент за бизнесите, които продават физически продукти е, че може частично или изцяло да преместите бизнеса си онлайн, където имате много по-голям шанс да реализирате продажби и тук предимствата не са малко.

Нямате нужда от помещение под наем, не плащате за персонал, магазинът ви е отворен 24/7, не се ограничавате в конкретна локация, а буквално може да продавате по цял свят. Представете си разликата от това да имате магазин на уличка в средно голям град и това да имате магазини в целия свят, и то в домовете на хората.

Темата е доста обширна и няма да навлизам в подробности, защото не това е целта на статията, а да разгледаме всички неща, които може да направите, за да подобрите бизнеса си. Като за финал искам да вметна нещо много важно преди да премина към следващите стъпки – НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГОТОВИ ПЛАТФОРМИ! Тези, които имат страхотни реклами от сорта на “само за 20 долара на месец имаш сайт, който супер лесно може да подредиш само с един клик” и не знам си какво още.. Този тип платформи имат за цел да заробят бизнесите с месечни такси, а за функционалността да не говорим. Толкова са ограничени откъм възможности, че по-добре да нямате сайт, ако ще е по този начин.

Един истински уеб сайт, без значение дали е представителен или е онлайн магазин, изисква много повече от готова платформа, за да бъде ефективен и да изпълнява ролята си, а именно да привлича нови клиенти. Цените за добър уеб сайт варират и са много относителни според това какъв тип сайт е необходим. Има сайтове от 300 евро до 30 000 евро, така че тук имат много голямо значение функциите, оптимизацията, дизайна, скоростта и други подобни особености. Затова моят съвет към Вас е да се доверите на професионалист, който знае какво прави и в крайна сметка ще ви изготви нещо качествено и специално. Не се залъгвайте от хубавите реклами! За готовите платформи те са като пакетираните закуски за масово производство – има ги навсякъде, леснодостъпни са и са евтини, но не могат да се сравнят с истинската храна, приготвена в домашни условия.

Следващата важна стъпка, която ще подобри представянето, особено за локалните бизнеси като кафенета, ресторанти, салони за красота и прочие , е да си направите акаунт в Google my business. Това ще Ви изкара на предни позиции в локалните търсение в Google. Тоест, клинтите Ви от съответния град ще могат лесно да Ви намерят или да разберат за Вас. Google my business е много полезен инструмент, който включва кратко описание за Вас, услугите Ви, снимки, локация, работно време, видеа и още полезна за клиента информация, която може да го накара да избере Вас пред Вашите конкуренти.

Инвестицията тук е минимална и се отплаща хиляди пъти, защото създаден веднъж правилно акаунт ще Ви служи с години напред. Там можете да виждате и резултатите в цифри, тоест имате статистика на всеки, който е разглеждал Вашия бизнес, колко пъти е излизал на предни позиции в търсачката и още куп полезни статистики, които да Ви насочат как се индексира Вашия бизнес в съответния град.

Друг много важен инструмент – това е Facebook страницата. Тя има безброй предимства, най-вече в рекламно отношение, понеже Facebook е едно от най-добрите места за реклама на Вашия бизнес и тук отново няма значение дали е локален или онлан бизнес.

Правилно създадена и добре поддържана страница говори много за Вашия бизнес и най-вече потенциалните Ви клиенти гледат с друго око на него.

От маркетингова гледна точка Facebook страницата е чудесен инструмент за комуникация с Вашите потенциални клиенти, като по този начин имате терен, където да представяте различните си услуги и да обяснявате на хората какво представляват те и защо Вие сте по-добър избор от останалите.

С правилна маркетинг стратегия може да си спечелите ужасно много нови клиенти, които не само да са клиенти, а и фенове на Вашия бизнес и да Ви подкрепят и рекламират пред приятели и познати.

По този начин вие имате един постоянен контакт с Вашата аудитория, която да се ангажира с Вашите публикации, продукти или услуги и да не Ви забравя, а следващия път в който им потрябва нещо, свързано с Вашия бизнес, познайте за кого ще се сетят.. Точно така, за Вас. И тук темата отново е доста обширна и не може да се изчерпа с няколко изречения, но, най-общо казано, това е мощен инструмент за привличане на нови клиенти, когато се приложи правилно и с умисъл.

Друг мощен инструмент е рекламата и особено тази във Facebook. Ако някога сте пробвали да рекламирате във Facebook и не сте имали резултат, то за това си има причина и тя е, че и представа си нямате как се рекламира във Facebook.

НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНАТА ГРЕШКА Е ДА ИЗПОЛЗВАТЕ БУТОНА BOOST POST ИЛИ ПОДСИЛВАНЕ НА ПУБЛИКАЦИЯТА.

Ако някога сте го пробвали, то знаете че, няма никакъв ефект и причините за това не са една или две.

Основните, обаче, са, че по този начин не стигате до правилните хора, а рекламите Ви се показват в пространството без умисъл. При този метод нямате никакъв контрол на целите и ретаргетинга, който е особено важен за успеха на рекламата Ви, така че просто НЕ НАТИСКАЙТЕ СИНИЯ БУТОН.

Правилният метод е през фейсбук бизнес мениджъра и тук отново искам да подчертая, че това не е за всеки, тоест не всеки може да си пусне правилно рекламата чисто технически, а да не говорим, че рекламата сама по себе си не е само технически настройки. Тя е съвкупност от няколко елемента като текст, изображение, видео, послание и действие. Ако един от тези елементи куца, цялата реклама заминава на вятъра. Тя просто няма да носи резултатите, които цели – дали за продажби на продукти, дали за посещение на място или други подобни цели.

Рекламата си има процес и ако този процес не е правилен и хиляди евро на ден да инвестирате резултатите няма да са добри за Вас. Тук много важен момент в играта е уеб сайтът и функционалностите, за които Ви казах по-горе. Целта на успешната реклама е да закара трафик на Вашия уеб сайт, където потенциалният клиент да разгледа повече за бизнеса Ви или за конкретен продукт, който предлагате, като там има подробна информация за всичко, което го интересува, за да може да направи съответното дейтвие, което целите, много по-бързо и обосновано. Целта на рекламата е да отвлече клиента от Facebook и да го закара на Ваш терен, защото сам по себе си Facebook е много силно ангажираща медия, където има голям поток от информация и лесно хората се разсейват, докато когато Вие вземете клиента от Facebook и го закарате във Вашия уеб сайт, там вече няма фактори, които могат да го разсеят и цялото му внимание е насочено само към продукта или услугата,която предлагате.

Функционалността и предназначението на уеб сайта играят и друга важна роля като РЕТАРГЕТИНГ . Това, накратко, е напомняне на потенциалните клиенти за Вас, за да не Ви забравят. Темата е доста доста обширна, за да я коментираме и да навлизаме в подробности, но ретаргетингът продава много. Накратко един пример – Представете си как Вашият клиент вижда рекламата Ви, клика и влиза в сайта, разглежда, но друг външен фактор, като например съпруг/а, деца или нещо друго, го разсейва и той не прави поръчка или друго действие, което целите. Клиентът излиза от сайта и забравя за Вас. Но благодарение на ретаргетинга, той продължава да вижда различни Ваши реклами, които да му напомнят за Вас и продукта или услугата, която предлагате. Така, в следващите седмици той няма да забрави за Вас и има голям шанс да се върне и да направи действието, което целите.

По същество – рекламата е сложен процес, но много ефективен и е един от основните методи за привличане на клиенти. Затова ако досега не сте го правили, започнете, защото Вашите конкуренти, които заемат голяма част от пазарния дял, със сигурност го правят и това несъмнено им води много печалба.

Накратко и без пари да давате нещо, никой няма да го вземе, просто защото хората не знаят за Вас и че го давате без пари. Така че направете така, че хората да Ви знаят.

В тази статия се постарах максимално кратко, доколкото е възможно, да разкажа за основните методи за развитие на всеки един бизнес и се надявам да съм вкарал малко яснота относно това как се случват нещата. Ако тази статия Ви е била полезна, можете да я споделите с приятел от бутоните по-долу.

А ако проявите интерес към моите услуги, може да отправите запитване от формата за запитвания или да ми пишете от лилавото бутонче в долния ляв ъгъл.

Благодаря Ви, че стигнахте до тук и запомнете че, утрешното Ви състояние е в резултат на действията днес. Не тъпчете на едно място, развивайте се и дерзайте напред. Ако Вие не предприемете действия, няма кой да го направи вместо Вас.

Диян Петров

DP ONLINE PROMO

Успех за твоя бизнес.

Сподели с приятел

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram

Виж още